Yeşil Okullarda Kapsayıcı Oyunlar eTwinning Projesi

Okul öncesi eğitim programının temel özelliklerinden biride oyun temelli öğrenmedir. Çocuklar oyun oynayarak hayata hazırlanır. Özellikle açık havada oynanan oyunların çocuk gelişimi ve sağlığı üzerinde olumlu etkileri çok fazladır. Çocuklara doğa sevgisinin ve doğa bilincinin kazandırılmasında oyunlar çok önemli bir araçtır. Çocuğun doğa ile etkileşimi, doğaya karşı farkındalık ve duyarlılık geliştirmesini sağlar. Projemizin amaçları; hedef kitlemiz olan öğrenci, öğretmen ve velilerde doğada oyun oynamanın önemi hakkında farkındalık geliştirmek, oyun yoluyla başta özel eğitim gereksinimi olan çocuklar olmak üzere tüm çocukların sosyal, duygusal, motor,bilişsel,dil ,özgüven becerilerini desteklemektir. Projemizle çocukların birden fazla gelişim alanına hitap edecek, özellikle yaparak yaşayarak, kalıcı öğrenmelerine destek olacağız. Projemiz 4-6 yaş çocuklarını kapsamaktadır. Yeşil Okullarda Kapsayıcı Oyunlar projemizde ; oyun, müzik, matematik ve sanat etkinliklerini mümkün olduğunca doğa ile bütünleştirerek gerçekleştireceğiz...

PROJE SONU VİDEOMUZ

13-02-202413-02-202413-02-2024